Drumfanfare DOKA bouwt Chez om tot circus

Marknesse - Drumfanfare DOKA uit Marknesse trad vrijdagavond op in Chez Marknesse. De leden hadden er een heel karwei opzitten maar de zaal zag er tip top uit

Het leek een echte circustent, de bezoekers werden ontvangen met een zakje popcorn, er hingen overal ballonnen en het korps zag er zelf ook schitterend uit met een rode neus en een zwarte hoed. Dirigent André Rietveld had eveneens een hoedje op en alles verliep goed bij het eerste nummer Nordic Fanfare. Ook hadden ze een echte spreekstalmeester (Leo Mabesoone) en deze werd aangekondigd tijdens het welkomstwoord van voorzitter Erwin Vroegop.

Schitterend optreden

DOKA, het enige lopende korps in de Noordoostpolder had er zin in. De day at the circus van Marknesse ging van start en de vijf clowns werden aan het publiek voorgesteld, de turnsters van Sportvereniging Marknesse (SVM) renden en maakten diverse capriolen en tot slot nog twee danseressen.  DOKA speelde The Rose van Bette Midler en dit was een nummertje waar Leo iedere keer kippenvel van krijgt. Wat een prachtige uitvoering en dan Suïcide is painless uit de film van Mash.
De clowntjes traden op met het Klezmer Carnival; ze probeerden te spelen op een trompet die uit de doos werd getoverd. Wat moet je hiermee? Een schitterend optreden van deze vijf.

Geslaagd

Na de pauze Centerfold en dit nummer gaat DOKA nu ook tijdens een optocht spelen. Hierna volgden nog Sun is shining, hier deden de SVM girls een act en tot slot volgden nog Wake me Up, Love yourself en Danza kuduro. DOKA had ook nog enkele gastspelers namelijk Sjoerd van’t Zet (bugel) en Raymond Lubbers (trombone). De avond werd nog besloten met een toegift , het spectaculaire  nummer The Rose. Het korps kan terugkijken op een zeer geslaagd concert.

Tekst: Rikie Ruis