Echtpaar Boonstra ontvangt eerste Vrijwilligerskrant

Emmeloord - De Vrijwilligerskrant is een aankondiging van de vijfde editie van de Vrijwilligersmarkt in Emmeloord op vrijdag 13 april. Meer dan vijftig verschillende organisaties presenteren zich, met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vrijwilligerswerk doen gezonder zijn dan mensen die dat niet doen. Zo ontstond het idee om op zoek te gaan naar de oudste vrijwilliger die actief is in de Noordoostpolder.

Oproepen

Het Vrijwilligerspunt heeft via diverse kanalen een oproep gedaan om deze te  vinden. Uit alle reacties bleek de heer Boonstra met 92 jaar de oudste te zijn. Hij en ook zijn vrouw (85 jaar) zetten zich al jaren in als vrijwilliger voor onder andere Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Boonstra vertelt: 'Dit werk past helemaal bij ons, we doen het omdat mensen het nodig hebben.' Meneer en mevrouw Boonstra zijn een goed voorbeeld van hoe je door actief te blijven gezonder blijft. 

Vrijwilligersmarkt

Tijdens de Vrijwilligersmarkt kunnen mensen ervaren dat er voor iedereen wel passend vrijwilligerswerk is en dat je veel voor een ander kan betekenen. In de komende twee weken valt bij ieder huis in de Noordoostpolder een krant op de deurmat. In deze krant stellen de deelnemende organisaties zich voor. Deze krant wordt verspreid door vrijwilligers van clubs, verenigingen en stichtingen die op deze manier een zakcentje verdienen voor de clubkas. 

De Vrijwilligersmarkt is op vrijdag 13 april tussen 16.00 en 19.30 uur in de FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord.