Publiek geniet van blijspel OKK Kuinre

KUINRE - Voor een volle zaal werd zaterdagavond door de toneelvereniging OKK uit Kuinre het blijspel De Gevulde Snoeshaan op de planken gezet.

De vroegere snackbar is omgetoverd tot een ‘exclusief’ restaurant. Tenminste, dat is wat de nieuwe eigenaar, Gaston de Kroon (Arnold Pit) graag wil. Maar op de dag van de opening lijkt er van alles nog te moeten gebeuren, en dat valt niet mee met het personeel wat er rondloopt. De brutale Fieke Gats(Linda Beens) neemt geen blad voor de mond en zegt precies waar het op staat en heeft de handen vol aan haar collega Joep Krol (Richard Versluis), die niet een van de slimsten is en daarbij ook nog liever lui dan moe is. Dan komt de chefkok Freek Vet (de debutant Jan Hendriksen) zijn opwachting maken en het blijkt dat hij het met de hygiene en kookkunsten niet zo nauw neemt, wat resulteert in "heerlijke" dressings en soepen.Hilarische taferelen Al snel komen de eerste gasten opdagen, Harmen (Gerard Lageweg) en Margaux (Sandra Smit) die het wel erg hoog in de bol hebben, en trouwplannen hebben, maar Harmen eet van twee walletjes en dan komt zijn vaste vriendin Kattelijn (Lisanne Celie) ook nog het etablissement binnen. Zij wil graag Harmen aan haar vader de professor Lionel Solon (de debutant Robby Nijkamp) voorstellen, wat weer tot hilarische taferelen leidt.

Ondertussen verschijnt ook nog Bova Klottendorp (Lisette Hofstra-Bouma), de strijdster voor het zeedierenbevrijdingsfront, samen met haar mossel in een potje, Liselore, waar zij hele "gesprekken" mee voert en het personeel en Gaston erg lastig maakt.Verder is er een chronisch te kort aan closetpapier, wat toch wel voor problemen zorgt.

De souffleuse was Kelly Lageweg, ook een debutant en die heeft het uitstekend gedaan, en de regie lag in handen van Hans Kroes. De spelers werden geschminkt door de dames Henny Kroes, Danielle Koers en Jannet Woudsma.