Rabobank blijft sponsor theater ‘t Voorhuys

EMMELOORD - Ludo Mennes, directievoorzitter van Rabobank Noordoostpolder-Urk en Peter de Haan, directeur van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, hebben hun handtekening gezet onder een nieuw sponsorcontract.

‘Net als de Rabobank staat ook het Cultuurbedrijf, als één van de belangrijkste culturele instellingen in Emmeloord, midden in de samenleving. Theater ’t Voorhuys als zichtbare buurman voor ons op De Deel. Het theater zelf, maar ook het bedrijfsleven, heeft baat bij een bruisend kunst- en cultuurklimaat. Dit vergroot de aantrekkelijkheid van de Noordoostpolder als vestigingsplaats en zorgt tegelijkertijd voor extra economische impulsen. Daarin vinden we elkaar’, aldus Ludo Mennes.

‘Daarnaast is financiële steun voor het theater ook nodig om ieder jaar een zo breed mogelijk theateraanbod te kunnen bieden aan onze klanten. We hebben hele populaire voorstellingen met volle zalen, maar ook hele mooie kleine voorstellingen waar we maar dertig liefhebbers blij mee maken. Maar daar zijn we een theater voor, voor iedereen zit er wat bij’, vult Peter de Haan aan. Met de prachtig verbouwde Beurszaal heeft het Cultuurbedrijf de ambitie om steeds meer het ‘podium van de stad’ te worden. ‘De nieuwe zaal is nu uitermate geschikt voor mooie, intieme voorstellingen maar ook voor grote en feestelijke evenementen.

Daarnaast weten bedrijven ons steeds meer te vinden voor hun zakelijke evenement.’ Ook de Rabobank is regelmatig te gast in het theater.

‘Of het nu is voor een medewerkersbijeenkomst, de clubkascampagne voor onze clubs en verenigingen of een theatervoorstelling voor de kinderen in de spaarweek, alles is mogelijk in het theater.

Tijdens de opening van onze nieuwe kantoor, speelde een docente van het Cultuurbedrijf prachtig op een vleugel in onze nieuwe bankhal. Bij sponsoring moet er sprake van een win/win situatie zijn en dat ervaren we beiden zo’, sluit Mennes af.