E-waste race start in Flevoland en Westland

EMMELOORD - De scholen Eben Haezer, Het Kompas en St. Josephschool uit Emmeloord doen van 26 maart tot en met 20 april mee aan de E-waste race tussen tien basisschoolteams in Flevoland en het Westland.

Zij nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Mensen kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. HVC zorgt ervoor dat de afgedankte apparaten worden opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. De winnende groep gaat daar naar toe.

De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

De scholen die meedoen in Flevoland en Westland zijn: Herman Broerenschool in Naaldwijk, De Albatros en Ichthus in Lelystad, Prins Mauritsschool in De Lier, De Driekleur, Wilhelminalocatie in 's-Gravenzande, De Kyckert in Wateringen, De Richtingwijzer in Zeewolde en Eben Haezer, Het Kompas en St.-Joseph School in Emmeloord.