RietveldRun in Nagele

Op woensdag 30 mei wordt in Nagele de RietveldRun gehouden. Dit hardloopevenement vormt een onderdeel van het dorpsfeest en wordt georganiseerd door ‘Sportdorp Nagele’ in samenwerking met de feestcommissie.

Het evenement begint om 19:00 uur met een kidsrun voor alle jeugd van de basisschool. De kleuters (groep 1 en 2) lopen 1 ronde van een halve kilometer. Groep 3 tot en met 6 loopt twee rondes, en de kinderen uit groep 7 en 8 lopen 3 rondes. Inschrijving is vanaf 18:30 uur mogelijk in MFC Het Rietveld. De kinderen lopen op een parcours dat goed te volgen is voor ouders en andere belangstellenden.

Senioren

Daarna volgt de RietveldRun voor senioren met een afstand van 10 kilometer om 19:30 uur. De deelnemers krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld met daarin een groot gedeelte door het Nagelerbos. De RietveldRun telt mee voor de dorpencompetitie van AVNOP. Inschrijving vanaf 18:45 uur. Ook zullen er prijzen zijn voor de snelste man en vrouw over 10 kilometer.

Daarnaast zijn er prijzen voor de snelste man en vrouw uit Nagele. Voor degene die 10 kilometer te ver vinden is het ook mogelijk om een kortere
afstand te lopen, namelijk 3,3 kilometer of 6,6 kilometer. Degenen die de 10 kilometer lopen, leggen het parcours af door drie keer dezelfde ronde te lopen. Het belangrijkste is dat iedereen in beweging komt en meeloopt, laat de organisatie weten.