Inloop Bouwerskamp geopend

EMMELOORD - Na twee jaar van voorbereidingen, klussen en overleggen is donderdagmiddag de Bouwerskamp officieel geopend. Zeven cliënten scheurden de naam Bouwerskamp bloot.

Kwintes, ’s Heeren Loo, Triade, InteraktContour, Philadelphia Zorg en Carrefour hebben de handen ineengeslagen en samen de nieuwe locatie aan de Bouwerskamp 14 in Emmeloord opgezet. Het is een plek waar diverse activiteiten plaatsvinden en waar iedereen met of zonder hulpvraag terecht kan. Een plek waar mensen makkelijk geholpen worden, omdat organisaties hun kwaliteiten en expertises bundelen. Een belangrijk doel is om participatie van (kwetsbare) mensen te bevorderen en hen volwaardig deel uit te laten maken van de maatschappij. Gastvrijheid, gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid zijn hierin belangrijke kernwaardes.

Er zijn verschillende manieren waarop de activiteiten binnen ‘Bouwerskamp’ worden ingevuld. De Ontmoeting is een gastvrije inloop waar iedereen terecht kan voor contact met andere mensen, een betaalbare, gezonde lunch of avondmaaltijd, spelletjes, koffie/thee en computergebruik. Het doel is om zo ook eenzaamheid tegen te gaan. Het is een plek waar mensen zich op verschillende gebieden en niveaus kunnen ontwikkelen met ondersteuning van deskundige begeleiding. Dat kan door het deelnemen aan activiteiten, trainingen en leerwerkplekken.

Wat maakt het leven voor jou zinvol? Wat is nodig om met een kwetsbaarheid toch een betekenisvol leven te leiden? Deze vragen staan centraal en door herstel ondersteunende zorg biedt De Bouwerskamp ruimte aan projecten en processen die deze beweging ondersteunen. Huidige initiatieven, zoals gespreksgroepen waarin thema's rond zingeving besproken worden, krijgen een plek in ‘Bouwerskamp’.