Reizigers zijn tevreden over streekvervoer in Flevoland

EMMELOORD - Inwoners van Flevoland en Noordwest-Overijssel die gebruik maken van de bussen van OV Regio IJsselmond geven het vervoerbedrijf een 7,5 als rapportcijfer.

Dat bleek tijdens de presentatie van de OV-Klantenbarometer, het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van het openbaar vervoer in Nederland. OV Regio IJsselmond verzorgt in dat gebied het openbaar vervoer in opdracht van de provincies Flevoland en Overijssel.

In 2016 was het algemene cijfer ook een 7,5. Op drie kwaliteitsaspecten viel de score maar liefst 0,3 hoger uit:

- Zitplaats van 8,2 naar 8.5

- Netheid van 7,0 naar 7,3

- Tarief van 5,2 naar 5,5

Al in september was het aanbod van reizigers zo groot dat er op diverse lijnen al in een eerder stadium is versterkt met touringcars. Dat verklaart de hogere cijfers voor zitplaats en netheid, touringcarbussen zijn toch net wat luxer dan lijndienstbussen.

De introductie van een nieuw tariefassortiment, waarbij vooral abonnementhouders op langere afstanden goedkoper uit waren, heeft zijn effect gehad op de score voor het tarief. Samen met informatie over vertragingen (waarvan de score overigens van een 5,5 naar een 5,7 ging, mogelijk dankzij de Stappover app) zijn dit nog de enige aspecten die onder de 6,0 scoren.

De punctualiteit werd iets minder beoordeeld, van een 7,3 naar een 7,1. Drukte op de weg, omleidingen, het zijn een paar voorbeelden van zaken die de punctualiteit kunnen beïnvloeden.