D66 blij met Haagse aandacht voor NOP

EMMELOORD - D66-Tweede Kamerlid Rob Jetten komt dit voorjaar naar Noordoostpolder om samen met inwoners en ondernemers te kijken welke verbeteringen er nodig zijn om de Noordoostpolder beter bereikbaar te maken.

De politicus komt naar de polder dankzij de actie van lijsttrekker Wim van Wegen van D66 Noordoostpolder, die begin maart een motie indiende op het landelijke D66 Congres. Daarin vroeg hij samen met D66 De Fryske Marren meer aandacht voor openbaar vervoer in Noord-Nederland. Van Wegen: ‘Ik ben erg blij dat er zo snel na het aannemen van onze motie actie wordt ondernomen. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan om alles voor elkaar te krijgen – we willen immers ook graag een treinverbinding – maar de eerste stappen zijn gezet, en dat is erg positief.’

Maandag werd ook bekend dat D66-minister Ingrid van Engelshoven de portemonnee trekt voor Noordoostpolder en 12 miljoen investeert in Schokland. Geweldig nieuws, vindt Wim van Wegen. ‘Dat de minister zoveel geld over heeft voor Schokland betekent dat we deze toeristische trekpleister nog beter op de kaart kunnen zetten, een enorme stimulans voor de toeristische sector en daarmee ook voor de economie van Noordoostpolder’, aldus de D66-lijsttrekker, die erop hamert dat goede contacten met de landelijke politiek van groot belang zijn om dingen in Noordoostpolder voor elkaar te krijgen.

‘Lokale partijen hebben die contacten in Den Haag niet, en dat is écht een nadeel. Door ons gezicht te laten zien op de landelijke D66 Congressen en zo nu en dan af te reizen naar Den Haag kunnen we onderwerpen die voor onze gemeente van belang zijn onder de aandacht brengen. En die inspanningen betalen zich uit, dat is het mooie van democratie’, stelt Van Wegen tevreden vast.