Urker steun voor joods restaurant Amsterdam

URK - Het plaatselijk SGP-bestuur en een deel van de SGP-raadsfractie bracht vorige week een adhesie-bezoek aan het restaurant HaCarmel in Amsterdam. Dit restaurant werd de afgelopen tijd diverse keren belaagd.

Het restaurant van de eigenaren Sami Bar-on en Daniël Bar-on is regelmatig het slachtoffer van antisemitistische elementen. De eigenaren worden geconfronteerd met de Hitlergroet en de ruiten van het restaurant worden regelmatig bespuugd en beklad. In december nog vernielde een Palestijnse man met een knuppel het restaurant. In januari werd het restaurant besmeurd met eieren en mayonaise en twee weken geleden werd de voorruit met een baksteen vernield. De heren Bar-on lieten de Urker bezoekers weten dat zij het hartverwarmend vinden dat, ondanks al de gebeurtenissen, de bezoekers uit alle delen van het land blijven komen.

In het gesprek kwam ook het op 6 maart 2018 ondertekende Amsterdams Joods akkoord aan de orde. Dit manifest roept alle politieke partijen en politici op hun verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van het antisemitisme in Amsterdam. Het bestuur van de SGP Urk heeft als blijk van blijvende verbondenheid met de Joodse gemeenschap en met de staat Israël een adhesiebetuiging opgesteld en ondertekend om steun te betuigen aan dit belangrijke akkoord. Deze adhesiebetuiging hangt nu aan een van de muren in het restaurant.