Twee medailles voor Flevoland bij nationale vakwedstrijden vmbo

Zwolle - Provincieteam de Flevoland Fighters won een zilveren en een bronzen medaille tijdens de nationale finale van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het vmbo. De ontknoping vond donderdag plaats tijdens Skills The Finals in de IJsselhallen in Zwolle.

Hier streden 345 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren tien vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo, zoals Bouwen, Wonen & Interieur, Economie & Ondernemen, Media, Vormgeving & ICT en Tuinontwerp & -aanleg.

Twee categorieën

De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: die van 'beste provincieteam' en die van 'beste school per wedstrijdrichting'. De gouden medaille ging naar provincieteam de Zuid-Holland Hawks. "Ik ben onvoorstelbaar trots", zegt Daisy Baarda, begeleidend docent van het winnende team. "Het was dit keer erg moeilijk, maar ze hebben hartstikke goed hun best gedaan. Veel vmbo'ers kunnen zich in de beroepspraktijk goed uiten en dat zag je vandaag bij de wedstrijden. Het geeft een enorme boost voor het zelfvertrouwen plus het is een goede voorbereiding op het examen."

Skills Talents en Skills The Finals

Het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. Deze dertiende editie is samen georganiseerd met de nationale kampioenschappen voor mbo tijdens het driedaagse event Skills The Finals. De mbo'ers hebben op zaterdag 17 maart de prijsuitreiking.

Score per wedstrijdrichting Flevoland Fighters:
Bouwen, Wonen & Interieur: zesde plaats - Vakcollege Noordoostpolder, Emmeloord
Dienstverlening & Producten: negende plaats - Aeres VMBO, Emmeloord
Economie & Ondernemen: twaalfde plaats - Vakcollege Noordoostpolder, Emmeloord
Groen – Bloemwerk: tiende plaats - Aeres VMBO, Emmeloord
Groen – Tuinontwerp &-aanleg: zilveren medaille - Aeres VMBO, Emmeloord
Horeca, Bakkerij & Recreatie: achtste plaats - Aeres VMBO, Emmeloord
Produceren, Installeren & Energie: achtste plaats - Vakcollege Noordoostpolder, Emmeloord
Zorg & Welzijn: bronzen medaille - Vakcollege Noordoostpolder, Emmeloord