ISK besteedt aandacht aan Dag van Leerplicht

EMMELOORD - Gemeente Noordoostpolder, gemeente Urk en de Internationale Schakelklas van het Zuyderzee Lyceum hebben samen aandacht besteed aan de dag van de leerplicht.

Deze feestelijke bijeenkomst, waarbij ook wethouder Hans Wijnants aanwezig was, vond plaats in het gebouw van de ISK aan de Nagelerweg 4 in Emmeloord

Op de ISK leren anderstalige kinderen de Nederlandse taal. Kinderen die nog onvoldoende Nederlands spreken kunnen gedurende het hele jaar voor een korte of langere periode instromen. Ze kunnen hier hun Nederlands verbeteren voordat ze doorstromen naar reguliere scholen zoals VMBO, HAVO / VWO of MBO. Naast het Nederlandse taalonderwijs krijgen de kinderen ook vakken als rekenen, engels, burgerschap, wiskunde, sport en muziek.

Wethouder Hans Wijnants van onderwijs onderstreept het belang van de leerplicht en de manier waarop de ISK andertalige kinderen begeleidt. Veel oud-leerlingen van de ISK hebben succes in het vervolgonderwijs. .

Open dag

Om het werk van de ISK onder de aandacht te brengen, houdt de school op 21 maart een open dag. Deze is van 18.45 uur tot 20.00 uur in het gebouw aan de Nagelerweg 4 in Emmeloord.