Supers willen op zondag open

EMMELOORD - Supermarkten van Albert Heijn, Jumbo Lange Nering, Aldi en Lidl in NOP doen een oproep aan lokale politici om de mogelijkheid te krijgen alle zondagen hun winkel open te stellen.

Een oproep hiertoe is deze week verstuurd naar alle elf lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen woensdag. ‘Het succes van de huidige beperkte openstelling laat zien dat er grote behoefte is onder de inwoners van de Noordoostpolder’, stellen de supermarktondernemers.

‘Als wij alle zondagen open mogen zijn, zal dit succes alleen nog maar groter worden. De klant hoeft niet meer na te denken of de supermarkt open of dicht is, maar kan gewoon boodschappen doen wanneer hij wil. Zij profiteren daarbij tevens van versere producten. Door de zondagsverkoop van verse levensmiddelen kan de kwaliteit van de versafdeling hoog worden gehouden. Er hoeven ook minder producten weggegooid te worden.’

Zondagsopenstelling bevordert tevens de werkgelegenheid, stellen zij. Supermarkten elders in het land werken met zondagsploegen die op vrijwillige basis werken. De supermarkten geven in hun oproep aan op deze wijze ook de zondagsopenstelling in de Noordoostpolder te willen organiseren.