Doelman Koffeman (35) zwaait af bij SV Urk

Urk - Cornelis Koffeman zwaait na dit seizoen af bij SV Urk. De 35-jarige doelman maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut namens Urk.

De goalie werd onlangs voor de tweede keer vader en heeft sinds kort een andere baan. De jaren gaan bovendien tellen, zo geeft Koffeman aan op de website van SV Urk. 'De Kaat' maakt al sinds het jaar 2000 onderdeel uit van de Urker hoofdmacht en sinds het seizoen 2003-2004 is hij de eerste doelman. In totaal keepte Koffeman tot op heden 435 wedstrijden namens Urk (283 competitieduels, 36 bekerwedstrijden en 116 oefenwedstrijden).

Dankbaar

'Als club nemen we hiermee afscheid van een iemand die als keeper ver buiten de Urker dorpsgrenzen bekend is geworden', laat SV Urk in een reactie weten. 'De laatste weken is hij bezig aan een uitstekende serie wedstrijden en laat hij zien nog steeds een uitstekende sluitpost te zijn. We zijn Cornelis dankbaar voor zijn inzet al die jaren en hopen dat hij in de toekomst op een andere manier van waarde blijft voor SV Urk. Uiteraard wordt op een later moment gepast afscheid genomen.'