Kristel een dagje prinses

EMMELOORD - De 4-jarige Kristel Greijdanus uit Emmeloord werd zaterdag op de Eemhof verwend door de Stichting Opkikker.

Kristel heeft veel kortere darmen dan normaal is en kan daarom geen vast voedsel eten. Ze krijgt sondevoeding, maar dat belemmert haar nauwelijks in haar dagelijkse dingen. Ze gaat sinds januari naar basisschool Koperwiek, waar de thuiszorg haar sondevoeding regelt. Kort voor haar verwendag was ze nog wel in het ziekenhuis voor onderzoek, maar het gaat prima met Kristel vertelt moeder Sandra.

Op de verwendag werd ze als een prinses behandeld. Samen met haar broertje Oscar en haar papa en mama Sandra en Marcel reed ze rond in en koets, werd ze door een kasteelheer ontvangen en ze maakte ook nog een vlucht in een helikopter. De hele dag in een prinsessenjurk vond ze wel het mooiste en omdat die mee mocht naar huis, droeg ze die ook zondag de hele dag. ‘We hebben allemaal ontzettend genoten’.

Stichting Opkikker

En dat is waar Stichting Opkikker zich voor inzet. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrast de stichting gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.