Sijperda Zuiderzeerally komt er aan

EMMELOORD - Het is bijna zover. Zaterdag 17 maart wordt de Sijperda Zuiderzeerally gehouden. Dit jaar zijn er zes verschillende klassementsproeven waarvan er twee volledig nieuw zijn.

Als je mensen vraagt naar de Zuiderzeerally vertellen ze bijna allemaal mooie verhalen over de zaterdagavond rond de Nagelerweg in Emmeloord. Deze proef zit er dit jaar ook weer bij en wel onder de naam Sijperda Super Special. Vanaf een uur of acht scheuren de rallywagens over het industrieterrein. De wagens komen meerdere keren voorbij. In het midden ligt de AGPRO-arena, waar de actie van dichtbij te zien is. Er kan ook worden genoten van een DJ die voor muziek zorgt. Een speaker vertelt over de laatste ins en outs van de rally.

De twee nieuwste proeven die deze editie van de rally kent liggen bij de plaatsen Basse en Oldemarkt. De organisatie is blij om deze twee dijken van proeven deel uit te laten maken van de Sijperda Zuiderzeerally. Daarnaast gaat de rally langs Kampereiland Oost en West en de Worstdijk.

De proeven zijn allemaal voorzien van publiekspunten. Dit zijn de punten die voor het publiek toegankelijk zijn gemaakt om de rally vanaf de zijlijn mee te maken. Deze punten zijn terug te vinden in het Sijperda Zuiderzeerallymagazine. Dit magazine vervangt de rallykrant. De organisatie heeft een sponsor bereid gevonden dit magazine, in samenwerking met de PR-commissie, te maken en te laten drukken. Dit magazine is beschikbaar in de zogeheten publiekspakketten. Deze pakketten zijn van tevoren te koop via de site van het evenement en op een aantal fysieke locaties. Dit zijn in Flevoland de volgende plekken: Shell aan Het Hooiveld 1 in Emmeloord, Shell aan de Lange Dreef 1 in Emmeloord, Tank S aan de Randweg 16 in Emmeloord, Tank S aan de Schroefstraat 18 in Lelystad, Shell aan De Zuid 41 in Dronten en het CameraNu Serviceterrein aan de Paardenmarkt in Emmeloord (vrijdag 16 en zaterdag 17 maart).

Dit jaar is het start- en finishpodium van de rally op het CameraNU serviceterrein aan de Paardenmarkt in Emmeloord. Van daar vertrekken de rallywagens naar de proeven. De meeste wagens zijn op het CameraNu serviceterrein aanwezig tussen 11.45 en 13.00 uur, tussen 14.30 en 16.00 uur, tussen 17.00 en 18.30 uur en tussen 21.00 en 22.30 uur.

Kijk voor meer informatie op Zuiderzeerally.nl