Domineesweg is komend weekend niet afgesloten

NAGELE - In tegenstelling tot wat de provincie eerder meldde, is de Domineesweg ter hoogte van Renne komend weekend niet afgesloten. Er wordt wel gewerkt, dus vanaf donderdag komt er een rijbaanversmalling en geldt een snelheidsbeperking en inhaalverbod. Dit duurt tot en met vrijdag 16 maart.

Op de Domineesweg wordt een linksafvak gemaakt ten behoeve van 11 Beaufort, het bezoekerscentrum van Windpark Noordoostpolder bij Renne. Een linksafvak verhoogt de veiligheid en doorstroming op de Domineesweg. Van donderdag 8 maart tot en met zaterdag 10 maart worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Dit vindt plaats tussen 09.00 en 15.00 uur om het verkeer in de spits niet te hinderen.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart vinden er grondwerkzaamheden plaats. Tijdens deze werkzaamheden is een rijbaanversmalling en snelheidsbeperking van kracht. Ook geldt een inhaalverbod. Verkeersregelaars zijn aanwezig om bouwverkeer veilig van en naar het werkvak te leiden.

In het weekend van 6 tot en met 9 juli wordt het linksafvak daadwerkelijk aangelegd. De Domineeswegis dan afgesloten van vrijdag 6 juli 22.00 uur tot en met maandag 9 juli 5.00 uur tussen de rotonde met de Zuidermeerweg en de kruising met de Monnikenweg. In de tussengelegen maanden kan een snelheidsbeperking gelden ter hoogte van het werkvak.