Omroep Flevoland stopt met teletekst

LELYSTAD - Omroep Flevoland heeft besloten om te stoppen met Flevotext, de teletekstvoorziening van de omroep. De dienst wordt met ingang van 12 maart gestaakt.

Teletekst werd in 1980 in Nederland geïntroduceerd. Omroep Flevoland startte halverwege de jaren ’90 met Flevotext, voorafgaand aan het digitale tijdperk. De belangrijkste redenen om te stoppen zijn het verminderde gebruik van de dienst door de beschikbare digitale alternatieven, de arbeidsintensiviteit en de relatief dure apparatuur, die aan vervanging toe is.

Midden jaren ’90 startte Omroep Flevoland met Tekst TV, algemeen bekend als kabeltelevisie. Daarbij werd een teletekstvoorziening geboden waarop inwoners niet alleen het nieuws uit de provincie tot zich konden nemen maar ook onder meer informatie van Arbeidsvoorziening (vacatures), berichten van (sport)verenigingen, vermiste huisdieren en advertenties. Die functie is inmiddels al jaren overgenomen door internet. De regionale omroep toonde de afgelopen jaren alleen nog nieuws, weer en verkeer. Aan dat tijdperk gaat nu een einde komen. Verscheidene (regionale) omroepen zijn al eerder gestopt met de teletekstvoorziening.