Eetbare Sportlaan

EMMELOORD - Ze plaatsen in maart een aantal kuubskisten met vruchtdragende struiken als: Rooibes, Witte bes, Zwarte bes, Blauwe bes, Kruisbes en Moerbei.

Dit wordt gerealiseerd in samenwerking met het bestuur van het IVN en de gemeente Noordoostpolder. De door Essentakziekte aangetaste bomen worden verwijderd in het stukje bos grenzend aan de Sportlaan. Daarvoor in de plaats realiseren de studenten een prachtig stukje Permacultuur. De bedoeling is dat iedereen die op de Sportlaan loopt, fiets of rijdt, kan genieten van de kleuren van deze struiken.

Onderdeel van de opleiding is Stadslandbouw en Permacultuur. Permacultuur gaat over het ontwerpen van een duurzame leefomgeving. Hoe kun je op duurzame wijze voorzien in de algemene behoefte aan voedsel, drinkwater, energie en (zelfs) sociale verbinding? De eetbare Sportlaan is hier van een prachtig voorbeeld van. Twee keer per week zijn alle studenten te vinden in het gebouw van IVN Noordoostpolder. Hier krijgen ze les én werken ze zelfstandig aan opdrachten. Het gebouw staat midden in het bos aan de Sportlaan in Emmeloord. De locatie biedt volop mogelijkheden om onderzoek te doen in de natuur. Zo is er een onderzoek gestart naar de aanwezige insecten in het Emmelerbos. In het voorjaar start een aantal leerlingen met een broedvogelinventarisatie. Andere leerlingen houden zich bezig met bodem en het verschil in vegetatielagen.