Leren hardlopen bij AV NOP in Emmeloord

EMMELOORD - Bij atletiekvereniging AV NOP start in maart de cursus Start to Run. De eerste kennismaking met de cursus is op zaterdag 10 maart.

Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Wat wel uitmaakt is dat je niet alleen van start gaat en de juiste begeleiding krijgt. Yakult Start to Run is een manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten. Het Start to Run programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en beginners. In zeven weken leert iedereen 25 minuten aaneengesloten hardlopen op eigen tempo.

Een professionele trainer begeleidt en coacht de deelnemers. Er wordt gekeken naar de juiste loophouding- en techniek. De trainingen zijn altijd in een groep. De trainers zijn: Hans Vis en Ina Stege, alle twee looptrainers bij AVNOP van recreantengroepen.

De proeftraining is op zaterdag 10 maart van 9.30 tot 11.00 uur bij AVNOP aan de Banterweg 2. Daarna kan iedereen besluiten om definitief mee te doen aan de Start to Run op zaterdag 17 maart. Tijdens de proeftraining krijgen de lopers in kleine groepen informatie over het programma, loopschoenen en sportkleding en blessurepreventie.

Op de site van AVNOP staat meer informatie www.avnopnl. Of kijk op www.yakultstarttorun.nl voor meer informatie of opgave.