Kallenkoot: 'Hier spreekt vertrouwen uit'

Emmeloord - Henk Kallenkoot heeft zijn contract bij KV Emmeloord verlengd. De oefenmeester en de korfbalclub kwamen deze week tot overeenstemming, waardoor beide partijen ook in het nieuwe seizoen samenwerken.

Kallenkoot werd voorafgaand aan het huidige seizoen aangesteld. Een van de grote pijlers in de samenwerking is het meerjarenbeleid. Dit seizoen gaat het met de prestaties van de hoofdmacht al bijzonder goed; promotie naar de tweede klasse ligt in het verschiet voor de Emmeloorders. Promotie is voor het bestuur overigens geen voorwaarde geweest voor verlenging van het contract. De club geeft aan dat de mogelijk aanstaande promotie voor een enorme boost binnen de club zal zorgen.

Vertrouwen

De oefenmeester is blij met de contractverlenging. ‘De verlenging spreekt vertrouwen uit naar elkaar en we gaan door met de weg die we dit seizoen zijn ingeslagen’, vertelt Kallenkoot. ‘Het geeft ook naar de vereniging een positief signaal.’ Op 10 maart speelt KV Emmeloord tegen Lintjo. In Oldeberkoop kan de ploeg dan kampioen worden. ‘Promotie verandert niets aan het ingezette beleid’, reageert Kallenkoot. ‘Vorig seizoen is het talentvolle A1 team ingestroomd naar de selectie en we hebben dit seizoen geprobeerd om deze jeugdige spelers nog beter in te passen in de selectie van vorig en dit jaar.’ ‘Dat is een voortdurend proces van doorontwikkeling’, aldus de keuzeheer. ‘Opportunistisch en herkenbaar korfbal blijft dit jaar maar ook komend jaar het hoofddoel, ook wanneer promotie wordt gehaald. Dit vergt voor de huidige groep een inspanning, maar dat vergt het nu ook al en dat resulteert dus in promotie, wat dit seizoen sowieso niet een keiharde doelstelling was. Mooi dat de ontwikkeling zich versneld doorzet’, zegt Kallenkoot.

Doorstroom

De langetermijnvisie van de club is om uiteindelijk de mooie doorstroom van jeugdspelers positief te continueren. Een promotie naar de tweede klasse zorgt ervoor dat het niveau direct hoger moet liggen. Kallenkoot: ‘De huidige talentvolle A1, onder leiding van Sjoerd van der Klauw en Leon Dingemans, is nog jong en kan zich de komende jaren nog verder doorontwikkeling, om vervolgens de stap naar de selectie te maken. Ze worden nu al nauw betrokken bij de selectie en voorbereid wat er nodig is om op een hoger korfbalniveau te komen.’ Alexander Drost