Kamp en De Jong veroveren regionale titels

Ens - Handboogschutters Nico Kamp en Peter de Jong hebben bij het handboogschieten over de 25 meter afstand met overmacht de regionale titels veroverd.

Vrijdagavond werd in de sporthal van Ens de laatste wedstrijd in een reeks van zeven verschoten voor de regionale competitie van de drie noordelijke provincies. Kamp eindigde ongeslagen in de Compoundklasse  met een hoog gemiddelde van 9,47 per schot over 25 meter. Ad van Oosten uit Ens die evenals Kamp in de eerste klasse uitkwam stelde wat teleur en degradeert weer naar de 2e klasse. Gerrit Boerman uit Ens deed het daar in tegen goed in de 2e klasse door kampioen te worden met een gemiddelde van 9,18 en promoveert naar de 1e klasse.

Titelprolongatie

In de Recurve klasse prolongeerde Peter de Jong uit Rutten eveneens zijn titel op het hoogste niveau, met een hoog gemiddelde van 9,34 per schot. Veteraan Cor van Sloten uit Emmeloord werd hier min of meer verrassend 2e met een gemiddelde van 9,10. Remco Bosma uit Emmeloord stelde wat teleur in de 1e klasse en degradeert waarschijnlijk. Bij de junioren werd clubgenoot Youp Pebesma uit Sneek 1e met een gemiddelde van ruim 9, dat was minder dan vorig jaar. Bij de dames werd Yke van der Vegt uit Emmeloord 2e met een voor haar doen wat tegenvallend gemiddelde in deze competitie. Vrijwel alle schutters kunnen binnenkort een uitnodiging tegemoet zien voor deelname aan het Rayonkampioenschap in april