Hoofse liefde en ridderlijkheid in hedendaags jasje

SCHOKLAND - Een muzikale voorstelling over hoofse liefde en ridderlijkheid in een hedendaags jasje. Dat brengt het LAIS Kwartet zondagochtend 25 februari in de Museumkerk op Schokland.

De voorstelling die het LAIS Kwartet zondag brengt heet ‘LAIS, een liedcyclus’. De voorstelling is geïnspireerd op lai, een vorm middeleeuwse Franse en Engelse verhalende poëzie, korte verhalen op rijm over hoofse liefde en ridderlijkheid, vaak met bovennatuurlijke en sprookjesachtige Keltische motieven.

Aanvang van het concert is 11.00 uur. De muzikale voorstelling duurt ongeveer een uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Museum Schokland of via de website.

Het LAIS Kwartet bestaat uit zangeres/vertelster Franka van Essen, fluitiste Mirjam Altena, gitariste Annette Kruisbrink en celliste Rivke van der Staa. De muzikale voorstelling die zijn ten gehore zullen brengen, is gebaseerd op 12 lais, opgetekend in de 12e eeuw door Française Marie de France. Ze gaan allemaal over de liefde in haar diverse verschijningsvormen en de onderwerpen zijn nog steeds actueel, het publiek herkent zich in de oude teksten over mislukte liefde, verraad, duels, jaloezie en tijdloze humor. Componiste Annette Kruisbrink heeft er een hedendaagse en herkenbare draai aan gegeven met hier en daar een flinke dosis humor.

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Museum Schokland en Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Houders van een theaterpas van theater ’t Voorhuys krijgen korting op de toegangsprijs. Met de toegangskaart heeft het publiek na afloop van het concert vrij toegang tot het museumterrein.

Meer informatie op www.museumschokland.nl.