Grote animo voor Vereniging Flevofood

Emmeloord - Ruim 120 Flevolandse ondernemers die actief zijn op het gebied van voedsel waren woensdag bij de lancering van de nieuwe Vereniging Flevofood.

Er is veel enthousiasme om met elkaar te gaan samenwerken. Bijvoorbeeld door een sterke regionale productie-, verwerking- en afzetketen op te bouwen en door samen de Flevolandse voedselproducten sterker te presenteren op evenementen als de Floriade. Tijdens de feestelijke startbijeenkomst bij de Lelystadse stadsboerderij van Boer Kok meldde Provincie Flevoland zich officieel aan als eerste netwerkpartner van de vereniging.

Hillebrand Koning van Provincie Flevoland ziet veel voordelen in de nieuwe vereniging: ‘Deze ondernemers kennen een groot deel van de andere aanwezigen niet goed, terwijl ze met veel van hen goed zaken kunnen doen. Tijdens bijeenkomsten kun je het kennisniveau omhoog brengen, zoals we vandaag doen met sprekers die ons verrassende inzichten geven. Ik ben ook erg enthousiast over de werkgroepen, waarin verenigingsleden willen gaan werken aan ontwikkelingen die ze belangrijk vinden.’

Spreker en marketingconsultant Edwin Vels moedigt de aanwezigen aan hier stappen in te zetten: ‘Met een merk onderscheid je je product in de supermarkten, het is heel belangrijk om je mooie productkenmerken zichtbaar te maken. De meeste aankoopbeslissingen worden ter plekke gedaan en sluiten aan bij hoe de klant het product wil gaan gebruiken.’

Colinde de Nijs van Restaurant Le Mirage uit Emmeloord is één van de trotse gebruikers van Flevolandse producten. Hoe graag ze er ook mee kookt, toch is het zeker niet gemakkelijk om lokale producten in te kopen, vertelde ze de aanwezigen. Biologisch is belangrijk maar ook ‘van dichtbij’ en het contact met de boer maakt de producten duurzaam.

Via www.flevofood.com is meer informatie te vinden over de vereniging en het lidmaatschap.