Buitengewone stoel naar Schokland

SCHOKLAND - De Buitengewone Stoel heeft een plekje gekregen in groepsaccomodatie Gastvrij Schokland.

Anneke Ellen ontving maandag de stoel uit handen van burgemeester Aucke van der Werff. Om voor de stoel in aanmerking te komen, konden inwoners van Noordoostpolder foto’s van de stoel en zichzelf op social media plaatsen. De Buitengewone Stoel stond in 2017 symbool voor het jubileumjaar van Noordoostpolder, 75 jaar Droog.

Burgemeester Van der Werff: ‘Deze stoel laat de bijzondere elementen van Noordoostpolder zien, de geschakeerde landbouwvelden, de veelzijdigheid van de bewoners en het bewust zijn van onze kleurrijke geschiedenis. Ik rij er graag voor naar Anneke om haar de stoel te brengen.’ Het kunstobject de Buitengewone Stoel is ontworpen en gemaakt door Mark Prins, een geboren en getogen inwoner van Noordoostpolder. De stoel vertelt het verhaal van de polder. De vier losse panelen vormen samen één geheel. Daarmee symboliseert de stoel de polderpioniers die vanuit diverse windstreken in Nederland kwamen en hier een nieuwe samenleving bouwden.

Anneke: ‘Ik zag de actie met de Buitengewone Stoel op facebook en was meteen verliefd op de stoel, hij past gewoon helemaal bij mij. En toen ik las hoe de ontwerper Mark Prins tot deze vorm is gekomen, wist ik zeker dat ik moest proberen om een stoel te bemachtigen.’

De Buitengewone Stoel heeft vorig jaar op diverse locaties in Noordoostpolder gestaan. Menig bekende en onbekende Noordoostpoldenaar nam er in plaats en vertelde er zijn of haar verhaal bij. Aan de Buitengewone Stoel was een verloting verbonden. Iedereen die een filmpje of een selfie maakte op de stoel en dit deelde op social media met #buitengewonestoel, maakte kans op een stoel.