Burgemeester Van der Werff kondigt afscheid aan

EMMELOORD - Burgemeester Aucke van der Werff stopt op 1 oktober als burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Hij gaat met pensioen. Dit liet hij maandagavond aan de gemeenteraad weten.

Van der Werff, die op 3 september 65 jaar wordt, is sinds 3 mei 2010 burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Hij volgde Willem Ridder van Rappard op.

Van der Werff: 'Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat ik het mooiste ambt van de wereld heb. Ik ben erg dankbaar dat ik me zeven dagen in de week mag inzetten voor onze inspirerende polder met haar fijne inwoners. Maar zoals dat gaat als je 65 jaar wordt, dan maak je de balans op. Samen met mijn vrouw Aline ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt voor iets anders. Behalve dat het burgemeestersambt heel mooi en uitdagend is, is het ook intensief. Ik heb daarom besloten om per 1 oktober 2018 te stoppen als burgemeester'.

Van der Werff vond het erg lastig om deze keuze te maken. 'Ik wil me graag blijven inzetten voor de samenleving, maar dan als baas over mijn eigen agenda. Ik ga het burgemeestersambt missen. Tot mijn vertrek blijf ik me met veel enthousiasme voor de inwoners van Noordoostpolder inzetten!'