KV Emmeloord wint kraker en ligt op titelkoers

Emmeloord - Voor de korfballers van KV Emmeloord stond zaterdag het belangrijke thuisduel met koploper DIO op het programma. Emmeloord, nummer twee op de ranglijst, won overtuigend met 18-11 en staat nu zelf aan kop. Nu wacht alleen nog het uitduel met het reeds gedegradeerde Lintjo uit Oldeberkoop.

Na een matige eerstehelft (ruststand 6-8) lieten de korfballers van Emmeloord in de tweede helft koploper DIO snel achter zich en in een volle Bosbadhal zag het meelevende en enthousiaste publiek hun ploeg  eze sleutelwedstrijd winnen met een hele mooie eindstand van 18-11. Een goede stap richting het kampioenschap met nog de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Lintjo voor de boeg.

Onvoorspelbaar

Alle ploegen in deze 3e klasse worden iedere week redelijk op de proef gesteld. Titelaspiraties of angst voor het degradatiespook? Alle coaches kunnen iedere week terug naar de schoolbanken bijlessen rekenen en kansberekening en zijn niet meer in staat om redelijk in te schatten waar ze met hun ploeg na een speelronde op moeten bijsturen. Het doen van voorspellingen wie in deze laatste fase van de competitie de kampioensvlag kon hijsen, had bij zowel Emmeloord als tegenstander DIO uit Oosterwolde voor aanvang van de wedstrijd plaatsgemaakt voor de keiharde realiteit: winnen en een goede stap zetten richting het kampioenschap om vervolgens de laatste competitiewedstrijd de titel binnenhalen. Deze tijd van social media gaf beide ploegen nog wel even de kans om de eindstand van de eerder gespeelde wedstrijd van concurrent Thrianta te kunnen meepikken. Thrianta kwam in een zenuwslopende wedstrijd tegen Harkema net tekort en haakte dus af in de strijd om de koppoositie. Reden genoeg voor Emmeloord en DIO om de opdracht om te winnen nog meer lading te gaan geven.

Zenuwen

In de voorbereiding werd er gewaarschuwd voor de snel scorende heren van DIO en dat bleek ook in deze wedstrijd niets minder waar. Emmeloord had in het begin van de wedstrijd veel moeite om het juiste ritme te pakken. Aanvallend was DIO effectief in de afronding en had weinig kansen nodig. Het aanvalsspel van Emmeloord was zenuwachtig en het maken van verkeerde keuzes kwam de Emmeloorder duur te staan, zodat DIO een voorsprong van 3-7 kon noteren. Halverwege de eerste helft kreeg Emmeloord iets meer grip op de verdedigende tactiek van DIO en verdedigend had men meer grip op de scorende aanvallers van DIO. De aanwezige  mentale en fysieke veerkracht van Emmeloord kwam naar boven en hadden weer positieve invloed  op de wedstrijd. Emmeloord zocht met een goed gevoel de kleedkamers op met een ruststand van 6-8. Na de pauze gaf kwam Emmeloord met een goed gevoel uit de kleedkamer. Zaken waren in de rust goed doorgenomen en de ploeg kwam in steeds beter in de wedstrijd. Geduldig werd de verdediging van DIO steeds meer op de proef gesteld en kroop Emmeloord steeds dichterbij. Na 15 minuten in de 2e helft was dan daar de gelijkmaker van 11-11 en was DIO niet meer in staat om het sterk collectief van Emmeloord te bestrijden. Na een voorsprong van 13-11 was het gedaan met de korfballers uit Oosterwolde en gaven zich over en kon Emmeloord de voorsprong verder uitbouwen met mooie doelpunten. DIO had steeds meer moeite met het geweldige verdedigingswerk van de Emmeloorders en de aanvoer van vele ballen voor het aanvallend Emmeloord ging door tot de uiteindelijke eindstand van 18-11. Kampioenskoers Met nog één wedstrijd te gaan is KV Emmeloord nu alleen koploper met een punt voorsprong op de nummer twee DIO. De kansen op een kampioenschap zijn door de prima zege groter geworden. Op zaterdag 10 maart speelt Emmeloord om 20.30 uur tegen Lintjo in Olderbekoop en bij winst of gelijkspel is het kampioenschap een feit.