Inwoners Espel willen rondje Espel wandelen

ESPEL - Espel heeft 45.472 euro ontvangen uit het Fonds Leefbaarheid Flevoland als bijdrage aan het multifunctionele sportcentrum dat momenteel verrijst in het dorp. Verder wil het dorp een wandelroute rondje Espel.

Dit werd vrijdag bekendgemaakt op de jaarvergadering van Dorpsbelang Espel. Daar werd ook gemeld dat de moesspeeltuin in het dorp op 7 april geopend wordt. Dorpsvoorzitter Roy Metsemakers die voor het eerst de vergadering in MFC ’t Mozaïek leidde, presenteerde ook een nieuw project: het rondje Espel.

Het dorp heeft nu een halve wandelroute en men ziet dit graag uitgebreid naar een volledig ‘rondje Espel’. Frans Vos ontvouwde de plannen en liet weten dat ideeën voor een defnitief plan welkom zijn. . Ook voor dit project zal een beroep gedaan worden op verschillende subsidiepotjes.

Drie leden namen afscheid van het bestuur. Anita Oppedijk en Rick Dopmeijer wegens verhuizing naar een andere woonplaats. Penningmeester Jan Dekkers vond het na acht jaar tijd om de taak door te geven. De opvolgers zijn: Jacob van der Wekken (penningmeester), Menno van der Vlies en Arjen Stevens.