Flevolanders worden uitgedaagd om 30 dagen gezonder te leven

LELYSTAD - Flevoland daagt inwoners uit om in maart mee te doen met de actie '30 dagen gezonder' Een gezamenlijke actie van vier GGD’en werkzaam in Noord-Holland en Flevoland.

Ieder met een eigen uitdaging. Dat kan zijn 30 dagen zonder alcohol, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, minder tijd aan sociale media besteden of een andere uitdaging.

Op de website 30dagengezonder.nl zijn diverse ideeën te vinden en men zich aanmelden.

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart aanmelden via de website van '30 dagen gezonder'. Wie zich aanmeldt, ontvangt een startpakket en tijdens de actie tips en adviezen om het vol te houden. De actie kan ook worden gevolgd op Facebook.

Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, hou je elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag water te drinken op school, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld samen sporten of lezen na acht uur ’s avonds geen werkmail meer. Natuurlijk kun je tijdens deze maand ook kiezen voor de uitdaging 30 dagen zonder alcohol..

Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed, of in de avond je smartphone uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder te voelen en gezonder te worden. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken of een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan.