Herman Koch gastspreker bij ‘Polderdictee’

EMMELOORD - Herman Koch is tijdens de Boekenweek op maandag 12 maart te gast bij de Literaire Ontmoeting, die aansluitend is op het Emelwerda De Noordoostpolderdictee in Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

Deze avond wordt voor de 22ste keer het Emelwerda-De Noordoostpolder dictee georganiseerd door Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, het Emelwerda college, weekblad De Noordoostpolder en Theater ’t Voorhuys. De avond wordt afgesloten met de lezing van schrijver Herman Koch.

Herman Koch is bekend geworden als televisiemaker van vooral Jiskefet, als columnist van onder andere De Volkskrant en Esta, maar bovenal als romanschrijver. Zijn romans werden zonder uitzondering lovend ontvangen. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 won hij met zijn bekendste roman, Het diner, de NS Publieksprijs, en in 2013 was dit boek een bestseller in de Verenigde Staten. Nooit eerder stond een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst. De verfilming van het boek werd ook een groot succes.

Het thema van de Boekenweek is Natuur. Het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ wordt geschreven door Griet Op de Beeck, en Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay ‘Natuurlijk’. Met het Boekenweekgeschenk kunnen lezers op zondag 18 maart de hele dag gratis reizen met NS.

De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen. Daarom geeft FlevoMeer Bibliotheek de Literaire Landkaart cadeau. Hierin wordt ons land prachtig vormgegeven door middel van twaalf literaire fragmenten over de Nederlandse natuur.

Ook kan deze landkaart mee de natuur in worden genomen tijdens het lopen van de beschreven wandelroutes. Het Boekenweekmagazine ligt ook voor u klaar, vol actuele boeken, bijzondere interviews en exclusieve reportages. Kom tijdens de Boekenweek langs in de bibliotheek en neem deze prachtige geschenken mee naar huis of de natuur in.

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel.088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ‘t Voorhuys. Maandag 12 maart zijn er ook kaarten verkrijgbaar in het Theater. De lezing start om 20.30 uur en duurt een uur. Boekhandel Marsman is aanwezig en Herman Koch signeert deze avond. Bij elke aankoop vanaf € 12,50 wordt het Boekenweekgeschenk cadeau gegeven.