Basiscursus AED en reanimatie in NOP

EMMELOORD - Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder houdt op de woensdagen 14 en 21 februari een Reanimatie en AED basiscursus.

Ria Willems verzorgt de cursussen en benadrukt het belang van de cursussen. ‘In ons land worden elke week ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Een hartstilstand is levensbedreigend, omdat de organen geen zuurstof meer krijgen. Directe reanimatie is van levensbelang en kan iemands leven redden.’

Hoe meer mensen met een geldig Reanimatie en AED certificaat zich aanmelden bij HartslagNu hoe groter de kans op overleven. Dat geldt ook voor de AED´s, want hoe meer er zijn aangemeld, hoe groter de kans dat er snel een AED aanwezig is. Particulieren of mensen die een AED hebben en hem wel buiten willen hangen kunnen bij Willems, dankzij een actie van de Hartstichting, een verwarmde kast bestellen. Buiten hangen is belangrijk zodat de kast dan op alle momenten beschikbaar is.

Eigenaars van een AED die is ingezet, kunnen vanaf 1 januari 2018 de kosten van de inzet van de AED via de GGD vergoed krijgen.

Voor aanmelding en/of informatie contact Ria Willems, tel 0527 - 618208 of e-mail: gpwillems@online.nl