Ruud Gullit helpt Dani Visser: 'Een grappige vent'

Emmeloord -  ‘Ruud Gullit is een grappige vent. Ik heb een hele leuke dag gehad in het studiootje in Noord-Holland’, zegt E-sporter Dani Visser, die onlangs een eenjarig contract tekende bij Team Gullit.

Door Harry de Ridder De 16-jarige Emmeloorder is samen met de talenten Floris Jorna en Julian van den Berg opgenomen in het team van de oud-winnaar van de Gouden Bal. ‘Team Gullit is live! Introducing the world’s first independent FIFA-academy’, is te lezen op het Twitteraccount. Het team is opgericht om talenten, die niet aan een professionele voetbalclub zijn verbonden, naar een hoger niveau te helpen en zo door te laten breken op het internationale podium. Ruud Gullit werd op het idee gebracht om een talententeam op te richten door zijn twee zoons, van wie er eentje profvoetbal speelt en de ander liever FIFA speelt. Een bezoek aan de WK FIFA gaf voor hem de doorslag. Is samenwerking met de eigenaar van het Alkmaarse bedrijf Triple, een vriend van Gullit, is Team Gullit opgericht. ‘Ik ben afgelopen zomer voor de eerste keer benaderd’, vertelt Dani Visser, die in de top honderd van de wereld staat en daardoor opviel.

Social media

Via Team Gullit kan Dani Visser proberen uit te groeien tot een FIFA-superster. E-sports zijn booming, grote spelers hebben vele duizenden volgers en grote wedstrijden worden door honderdduizenden op social media gevolgd. Experts van Team Gullit gaan de jonge Emmeloorder op technisch en tactisch vlak via training en coaching helpen beter te worden. Daarnaast kan hij rekenen op financiële hulp en wordt hij getraind in het omgaan met social media. ‘Ik ga oefenen tegen professionele e-sporters. En mijn wedstrijden stuur ik op naar experts, zodat we samen de potjes kunnen analyseren’, zegt Dani Visser. ‘Ik krijg ook mediatraining, zodat ik, als ik boos ben, geen domme tweets post.’ Nog meer? ‘Ik kan nu ook aan nationale en internationale toernooien meedoen. Alles wordt vergoed door Team Gullit.’ Elke drie maanden wordt er geëvalueerd en oh ja, hij krijgt ook een laptop en camera, zodat zijn wedstrijden live op internet te volgen zijn. Team Gullit kan ervoor zorgen dat Dani Visser een FIFA-speler next level wordt. Via vele connecties die Gullit en hem omringende bedrijven hebben, en softwaretools, waarover de experts van Team Gullit de beschikking hebben, gaan er deuren open voor het e-sportstalent uit Emmeloord en kan hij profiteren van de know-how van de academy. Invite-only-toernooien komen nu ook binnen bereik en grote toernooien, door Pro Players georganiseerd, kosten Dani Visser niets meer.

Honderd euro

Het inschrijfgeld wordt door Team Gullit vergoed. Nog leuker: het geld dat Dani Visser op zo’n toernooi wint, mag hij zelf houden. Hij heeft al een paar keer rond de honderd euro gewonnen. Snel verdiend, bij Poeiesz moet hij er heel wat uurtjes voor werken. Kortom: Dani Visser krijgt een unieke kans om hogerop te komen in de wereld van e-sports en speciaal FIFA. Met dank aan de winnaar van de enige Europese titel van Oranje en meervoudig winnaar van de Champions League. Ruud Gullit. Een voetbalicoon en ook, zo heeft Dani Visser ondervonden, een aardige, leuke man. Hij trok een hele dag met Gullit op voor een foto- en interviewsessie. ‘Nee, ik was niet zenuwachtig. Hij is grappig. Hij vertelde dat zijn ernstigste blessure verrekte oksels waren. Van het omhoog houden van al die gewonnen trofeeën.’ Wie weet treedt Dani Visser in de voetsporen van Ruud Gullit, maar dan in de wereld van de e-sports. Kan deze maand al, op het WK in Barcelona. www.teamgullit.com; https://www.facebook.com/TeamGullit; Twitter en Instragram: @TheTeamGulllit.