Dead Head op tiende Metalfestival De Klos

EMMELOORD - In De Klos in Emmeloord is zaterdag 27 januari de 10de editie van het Metalfestival ‘Sounds from the Underground’.

Zeven bands knallen in De Klos en omdat het een jubileum is zal niemand minder dan Dead Head het festival afsluiten. Dead Head begon in 1989 met het spelen van hun eigen agressieve stijl Thrash Metal. Hun oefenruimte in die tijd was De Klos in Emmeloord. Toen het Thrash genre aan het veranderen was naar een meer toegankelijke stijl is Dead Head gewoon blijven doen wat ze altijd deden. Nu 29 jaar later 7 platen verder en na vele optredens over de hele wereld zijn de mannen weer terug op de plek waar ze ooit zijn begonnen.

De nieuwe plaat ‘swine Plague’ klinkt nog steeds even energiek als het eerdere werk van de band en kan gezien worden als een van de beste Thrash platen van 2017. Ook de band Pulmonary Abscess uit het Oosten van het land gaat al aardig wat jaren mee. Na een aantal demo’s in de jaren ’90 en een album in 2002 was het rustig geworden rond de band. Inmiddels zijn de heren weer lekker aan het toeren en is er een nieuw album in de maak voor 2018.

Naast deze twee oud gedienden laten ook Morvigor, Insurrection, Terragogue, Maggots on a Scarecrow en Infant Meat Shield De Klos op zijn grondvesten schudden. De deuren gaan open om 16.00 uur en er wordt entree geheven.