Ad van de Noort erelid

KRAGGENBURG - Afzeggen kent Ad niet. Altijd is hij aanwezig en helpt waar hij kan! Een speler en vrijwilliger waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen. ‘Ad we hopen dat je nog jaren bij onze club blijft als speler en vrijwilliger’, sprak voorzitter Berry Brands van FC Kraggenburg hem toe. ‘Wij van FC Kraggenburg zijn trots op je’.

Tijdens de laatste wedstrijd van het derde team van FC Kraggenburg werd Ad van de Noort benoemd tot erelid. Ad van de Noort is ruim 30 jaar lid van de vereniging. Als speler is hij een vaste waarde, de laatste jaren in het derde en in de winterstop meetrainend met het Wiegminkteam (recreatieteam) op de zondagochtend. Als vrijwilliger is hij altijd oproepbaar. Regelmatig wordt hij op het laatste moment ingevlogen om de jeugd te fluiten.

Bijzonder verrast was Ad met deze eretitel. ‘Ik was overdonderd, wat ik doe voor de vereniging vind ik vanzelfsprekend’, laat hij weten. ‘Je moet het met elkaar doen, dat geldt voor alles in het dorp. Ik draag graag mijn steentje bij voor de gemeenschap.’

Een mooie herinnering vindt hij het kampioenschap dat hij als speler beleefde. ‘Ik weet niet eens meer of het met het derde of het vierde was, maar we werden toen gehuldigd op het balkon op De Dam. Dat heeft veel indruk op me gemaakt.’

Ad is nog niet van plan te stoppen met voetballen of met het vrijwilligerswerk dat hij voor de club doet. ‘Met elkaar moeten we de club in stand houden. Het is een prachtige ontmoetingsplek. Ouders, opa’s en oma’s die bij hun kleinkinderen komen kijken, jeugd die terug blijft komen naar het dorp, iedereen ontmoet elkaar op het voetbalveld. Wanneer dit wegvalt, is dat een echte aderlating voor het dorp. Samen kunnen we er voor zorgen dat onze voetbalclub bestaansrecht heeft en houdt. Voor ons dorp is onze club van groot maatschappelijk en sociaal belang. Het vergroot de leefbaarheid in ons dorp’.