Holkje van der Veer spreekt in Rutten

RUTTEN - Holkje van der Veer spreekt zaterdag 20 januari op de GoedeHerderlezing in de H. Servatiuskerk in Rutten over ‘Leven met veerkracht’.

Holkje van der Veer is Dominicanes, Agoge, theologe en auteur en actief betrokken bij het dominicanenklooster in Huissen. Geboren met de ziekte van Marfan weet zij als geen ander hoe het is om met beperkingen te leven. In haar laatste boek Veerkracht beschrijft zij hoe zij vanaf haar kinderjaren positief en met veerkracht met haar bijzondere lichaam leert omgaan. Zij ontdekte hoe verlangen, vriendschap en vertrouwen haar vreugde en een zinvol leven schenken.

Holkje is openhartig, ook over Gods aanwezig zijn in haar leven. Met veel humor en relativering deelt ze haar geloof en vertrouwen met veel 'tocht'genoten. Hebben we niet allemaal onze beperkingen? En hoe gaan we er mee om? Elke lezing past zij aan naar de omstandigheden van dat moment. Dat zal ook zo zijn tijdens haar lezing in de H. Servatiuskerk in Rutten. Het belooft een inspirerende ochtend te worden waarbij de lezing vooraf en tussendoor afgewisseld wordt met muziek.

De lezing begint om 10.30 uur, de kerk is vanaf 10.00 uur open. Er is een collecte. De ochtend wordt om 12.00 uur afgesloten met het luiden van de klok door Holkje van der Veer, als start van de actie Kerkbalans.