Verdachte steekpartij voor rechter

MARKNESSE - Een 28-jarige Litouwse vrouw staat op 26 januari terecht voor de dodelijke steekpartij aan de Boslaan in Marknesse. Daarbij kwam een man uit Litouwen (haar vriend) om het leven. Het onderzoek is volledig afgerond en de zaak is rijp voor inhoudelijke behandeling.

De vrouw heeft gesproken met een psycholoog, de Reclassering is klaar met haar advies, het sporenonderzoek naar het mes is gereed, het toxicologisch onderzoek is klaar en de vrouw heeft een verklaring afgelegd bij de onderzoeksrechter.

Zij en haar vriend hadden op de avond van 15 juli vorig jaar te diep in het glaasje gekeken en rond middernacht escaleerde de situatie. De twee zouden ruzie hebben gekregen en de man zou zijn vriendin aan haar haren naar beneden hebben getrokken. Zij zou in een opwelling een mes hebben gepakt, maar kon zich niet herinneren wat er was gebeurd.

Ze schrok toen ze ineens bloed aan het mes zag en schakelde de hulpdiensten in. Haar vriend stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Ook liet ze eerder weten dat het een ongeluk was; ze had haar vriend niet willen doden.