Triade en Vitree samen

EMMELOORD - oor de cliënten verandert er weinig tot niets, zegt de organisatie. Zij blijven de hulp krijgen van de vertrouwde professional, thuis of op de eigen zorglocatie. Voor de medewerkers vallen ten gevolge van de fusie geen gedwongen ontslagen. Per 1 januari 2018 is er één Raad van Bestuur, met daarin de huidige bestuurders mevrouw Afien Spreen van Triade en de heer Paul van der Linden (van Vitree). Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor de nieuwe organisatie. Bestuurders Afien Spreen en Paul van der Linden zijn trots op het resultaat: ‘We starten vol vertrouwen samen dit nieuwe jaar. Het is zeker niet klaar, in feite begint het nu pas. We kunnen nu stap voor stap onze nieuwe organisatie gaan inrichten.’

Triade en Vitree stellen zich met de fusie ten doel een sterke keten van zorg voor gezinnen en volwassenen te creëren in Flevoland, IJsselland en omstreken. In deze keten leveren zij de zorg zoveel mogelijk in de thuissituatie. Daar waar dat niet mogelijk is, bieden zij behandeling en begeleiding in een woonvorm.

Dat doen zij met behoud van ieders specialisme en naam. Triade biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met een psychische stoornis. Vanuit Vitree wordt jeugdhulp geboden aan kinderen, jongeren en gezinnen. Triade heeft 1300 medewerkers en biedt gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg aan meer dan 2500 cliënten in Flevoland en omgeving.

Vitree biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen die het op eigen kracht even niet redden. Met circa 560 medewerkers, en bijna 500 pleeggezinnen, biedt Vitree hulp aan meer dan 3.000 gezinnen per jaar. Vitree werkt samen met 14 gemeenten in de kernregio’s Flevoland en Overijssel.