Burgemeester Van der Werff als Paul Witteman

Emmeloord -  Het programma van de Sportverkiezingen Noordoostpolder biedt ook ruimte voor discussie. Onder leiding van burgemeester Aucke van der Werff gaan vertegenwoordigers van alle politieke partijen in Noordoostpolder met elkaar discussiëren over het gemeentelijk sportbeleid.

De Bosbadhal is woensdag 17 januari het toneel van Het Lagerhuis, dat van 19.15 uur tot 20.15 uur staat geprogrammeerd. Iedereen is welkom om getuige te zijn van het ‘Lagerhuisdebat’. Dat lokale politici een grote rol spelen in het programma rond de sportverkiezingen is geen toeval. Op 21 maart mogen alle stemgerechtigden in Nederland weer naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen.

Leefbaarheid

Sport is belangrijk, voor iedereen: jong en oud, amateur en professional. Noordoostpolder kent een sterk verenigingsleven, waarbij sport een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid in de dorpen. Of je nu deelneemt als sporter of als vrijwilliger: sport verbindt! Verenigingsleven, leefbaarheid en sport: waarop zetten de verschillende partijen in richting de gemeenteraadsverkiezingen? Daarover gaan de politici in discussie. Het debat staat onder leiding van burgemeester Aucke van der Werff, die voor de gelegenheid in de rol van Paul Witteman kruipt. Witteman was de presentator van Het Lagerhuis, dat van 1997 tot 2005 op tv was. De tv-format wordt ook toegepast op radio. In het radioprogramma De Nieuws BV, NPO Radio 1, gaan panelleden elke donderdagmiddag met elkaar in discussie over een actueel onderwerp. Hopelijk ontstaat in De Bosbadhal een levendige discussie!