Pluim voor inzet van vrijwilligers Markehof

MARKNESSE - De vrijwilligers van verzorgingshuis Markehof in Marknesse kregen vrijdag op de New Year Party in Chez Marknesse de Pluim uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor inwoners van Marknesse die zich op een of andere wijze verdienstelijk maken voor de gemeenschap.

'Heel veel dorpsgenoten zijn vrijwilliger bij Verzorgingshuis Markehof en zij doen dit graag. Zij staan altijd klaar voor de bewoners en wel vanaf 's morgens 9.00 uur tot 's avonds 9.00 uur', sprak dorpsvoorzitter Hans Rommens. 'Jullie zorgen voor net dat stukje extra, de gezelligheid, afwisseling en de warmte en dat wordt zeer gewaardeerd. Bij iedere activiteit begeleiden één of meer vrijwilligers de bewoners naar het restaurant om daar koffie te drinken, een spelletje te spelen of te luisteren naar een optredend koor of zijn zij behulpzaam bij het uitzoeken van kleding na een modeshow van een modezaak. Ook bij deelname aan Avondvierdaagse, een dorpsfeest of aanwezigheid bij de 4 mei herdenking zijn jullie actief en dat is toch wel heel bijzonder.’

In Markehof zijn ruim 70 vrijwilligers actief en sommigen al meer dan 25 jaar! Voor hen allen een collectieve pluim. Rian Zachariasse en Hans Rommens overhandigden twee grote manden met diverse food producten.' Wij hopen dat jullie dit werk nog vele jaren kunnen doen; jullie zijn nodig om dit stuk zorg te geven voor de ouderen onder ons en ik wens jullie hier nog veel succes mee!'.