Dré de Bruijn Polderpionier 2017

EMMELOORD - Dré de Bruijn is zaterdagavond uitgeroepen tot Polderpionier 2017 tijdens het jaarlijkse Nieuwsjaarsfestival van StEP in het Voorhuys in Emmeloord.

Henk Orsel van Tafelronde 49 Noordoostpolder overhandigde hem deze ereprijs voor zijn grote verdiensten op allerlei terrein. Dat de prijs verdiend is moge duidelijk zijn uit de enorme staat van dienst van deze uitzonderlijke man. Dré de Bruijn is zo’n 30 jaar voorzitter geweest van de stichting Draf- en rensport Noordoostpolder. Hij organiseerde elke zomer meerdere draverijen en was de drijvende kracht achter deze paardenkoersen op de grasbaan aan de Sportlaan die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

Hij was jarenlang voorzitter van de woningbouwvereniging Noordoostpolder, wat later Mercatus werd. Hij zette zich volop in voor een eerlijk woningbeleid. Verder was hij bestuurlijk actief binnen het onderwijs, de politiek, de kerk, het waterschap en enkele serviceclubs. In het filmpje dat vooraf is opgenomen werd de Bruijn verrast door Henk Orsel van Tafelronde 49 Noordoostpolder. Het filmpje staat gedeeld op https://www.facebook.com/TafelRonde49Noordoostpolder

Tafelronde 49 Noordoostpolder staat voor vriendschap en zelfontwikkeling. Tevens ondersteunen ze verschillende lokale, nationale en internationale initiatieven waaronder die van de Polderpionier. Jaarlijks reiken ze deze prestigieuze prijs uit aan een inwoner van de Noordoostpolder die zich uitzonderlijk en vernieuwend heeft ingezet voor de Polder en haar inwoners.