Vakantiegezinnen Pax Kinderhulp gezocht

EMMELOORD - Pax Kinderhulp NOP-Urk zoekt vakantiegezinnen voor zomervakantie Poolse kinderen die het nodig hebben! De Poolse kinderen zijn van 21 juli tot en met 5 augustus 2018 in Nederland.

De stichting Pax Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in de Noordoostpolder/Urk om kinderen die in Polen in moeilijke omstandigheden opgroeien, een zomervakantie te geven om op adem te komen. De kinderen zijn woonachtig in de omgeving van Katowice, het industriële hart van Polen. De kinderen kennen veel zorgen en leven in een vervuilde omgeving, in arme gezinnen of in een kindertehuis. Echt kind zijn is hier niet mogelijk.

Plezier maken, even weg uit de dagelijkse omgeving en vooral genieten, dat is wat Pax Kinderhulp de twintig kinderen wil geven tijdens de twee vakantieweken in Nederland. De jongens en meisjes tussen de 9 en 12 jaar oud logeren per tweetal in een vakantiegezin in de Noordoostpolder en Urk.

Tijdens de twee weken vakantie wordt de tijd in het vakantiegezin, waarin zij genieten van de voor ons zo vanzelfsprekende dingen, afgewisseld met activiteiten die Pax Kinderhulp voor de kinderen organiseert. Meerdere keren per week zijn er leuke activiteiten voor de kinderen waarin ze elkaar ontmoeten, er plezier gemaakt en intens genoten wordt. Tevens geeft dit de vakantiegezinnen tijd voor andere bezigheden.

De vakantiegezinnen kunnen tijdens de vakantieweken rekenen op ondersteuning en begeleiding van Pax Kinderhulp en de Poolse begeleider/tolk die met de kinderen mee naar Nederland komt. Gezinnen met of zonder (thuiswonende) kinderen zijn van harte welkom. Zo is er voor ieder kind een plekje in het gezin dat past bij hem of haar.

Informatie Bertha de Langh 0527-611611 of via de site van Pax Kinderhulp; www.paxnopurk.nl