NOP in actie tegen verstening van tuinen

EMMELOORD - De gemeente Noordoostpolder gaat met het ondertekenen van de Operatie Steenbreek de verstening in het stedelijk gebied te lijf.

Wethouder Andries Poppe zet op 15 januari zijn handtekening onder het manifest op een avond van Groei & Bloei afdeling Noordoostpolder. Poppe: ‘We willen minder steen en meer groen. Ik roep onze inwoners daarom op tegels in hun tuin te vervangen door een plant.’ Ook Waterschap Zuiderzeeland is van de partij. Heemraad Lida Schelwald: “Samen met de inwoners willen we ons inzetten tegen de gevolgen van klimaatverandering.”

Operatie Steenbreek

Groei&Bloei houdt maandagavond 15 januari om 20.00 uur bij Aeres in Emmeloord een informatieavond over groene tuinen. Dan wordt ook uitleg gegeven over Operatie Steenbreek. De insteek is om mensen enthousiast maken hun tuin te vergroenen. Dit is goed voor de biodiversiteit en helpt tegen de gevolgen van klimaatverandering. Operatie Steenbreek schenkt ook aandacht aan de hoosbuien. Hier krijgen we de laatste tijd steeds meer mee te maken. Dit regenwater moet snel worden afgevoerd om overlast te voorkomen. Inwoners die hun tuin vergroenen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt.

Na de pauze kunnen bezoekers bij de kramen met diverse lokale bedrijven langs. Er is veel kennis aanwezig over het vergroenen van de tuin, tuinaanleg, beplantingsplannen, verzorgen van planten, enz. Ook is er een verloting van een cursus tuininrichting en diverse bonnen voor planten en advies. Voor meer informatie over de operatie Steenbreek: www.operatiesteenbreek.nl. Meer informatie over de avond staat op www.noordoostpolder.groei.nl.