Imkercursus in februari bij bijenclub Noordoostpolder

EMMELOORD - Bijenvereniging Noordoostpolder e.o. start in februari de basiscursus bijen houden.

Voor wie meer wil weten over het leven van de honingbij en de eerste beginselen van het imkeren onder de knie wil krijgen is deze cursus een goede eerste stap op weg naar een succesvolle imkerloopbaan. De cursus bestaat uit 5 theorielessen van Tiem van Veen die 2 uur duren, een afsluitende toets en 10 praktijklessen verdeeld over het jaar. De kosten bedragen € 175,00 exclusief het cursusboek “Bijenhouden. Hoe doe je dat?”.

Een extra les zal door Wankja Ferguson worden gegeven op zaterdag 24 maart 2018. Wankja is de kenner bij uitstek van de wilde bijen en andere bestuivers en zal op de biologisch-dynamische boerderij “Buiten Bant” de theorie en de praktijk samenbrengen. De theorielessen zijn steeds op maandagavond en beginnen om 19:30 uur. De data voor de theorielessen zijn: 5 februari, 12 februari, 19 februari en 26 februari. De locatie voor deze theorielessen is in het “Buurthuis de Erven” in Emmeloord. De vijfde theorieles wordt in onderling overleg vastgesteld en zal in de loop van het seizoen plaatsvinden. Ook de datum voor de afsluitende toets wordt in onderling overleg vastgesteld.

Voor de praktijklessen krijgen de cursisten een vaste mentor toegewezen. De mentoren zijn ervaren imkers, die aangesloten zijn bij de overkoepelende “Nederlandse Bijenhouders Vereniging”. In overleg met de cursisten stelt de mentor de data en tijdstippen van de praktijklessen vast. Deze lessen zijn verdeeld over het seizoen, waarbij de data worden afgestemd op de noodzakelijke werkzaamheden in het bijenvolk.

Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden bij peter@ijzerman.nl