Schooldammen in de Brulboei floreert

Emmeloord - Damkring Emmeloord had tientallen schooldammers meer kunnen verstouwen, maar in De Brulboei mochten er maximaal honderd meedoen. Dat had de brandweer zo bepaald.

Dat was jammer, maar het was er woensdag in het buurthuis in De Zuidert niet minder gezellig om. De partijen werden bepaald niet in alle rust gespeeld, integendeel. Het was er chaotisch en lawaaierig, maar er werd op het scherp van de snede om de prijzen gedamd. Het schooldammen in de week tussen kerst en oud en nieuw is een mooie traditie, die alleen maar aan populariteit lijkt te winnen. Ooit begonnen in Luttelgeest met enkele tientallen schooldammers en nu niet meer weg te denken van de damkalender. Mister schooldammen Jacob Poortinga had geen verklaring voor het succes. ‘Ik heb geen idee. We hebben voor de eerste keer een bijdrage van 1 euro gevraagd, daarvoor was het altijd gratis.’ Eben-Haëzer uit Emmeloord was hofleverancier met tientallen dammertjes. Damkring Emmeloord had weer een stootje leden ingezet om het schooldamtoernooi in goede banen te leiden. Ze hadden er soms hun handen vol aan. ‘Iedereen is blij als het half drie is’, lachte IJsbrand Haven.

Uitslagen

Ereklasse: 1. Windkracht 10 (Daniël, Matheo, Len en Lucas) 2. De Zeester (Chevonne, Louette, Pascal en Joëlle) 3. Koperwiek 1 (Bilal, Miron, Noah en Thiemo). Hoofdklasse: 1. Eben-Haëzer 4 (Ruben, Aike, Michel, Peter en William) 2. De Zevensprong 3. (Dainius, Joep, Ravi en Koen). Eerste klasse: 1. Eben-Haëzer 2 (Abraham Ras, Christian Wind, Patrick Dekker, Egbert Limburg en Herman) 2. De Rank (Daan de Feyter, Matthijs van Dijk, Ad de Vries en Jorrit Verloop). Tweede klasse: 1. Eben-Haëzer 7 (Ewout, Age, Jan Teun, Marten en Matthias) 2. Eben-Haëzer 6 (Jan, Pieter, Veron, Laurens en Ruben).