Money & the Man in De Klos Emmeloord

EMMELOORD - De Zwolse band ‘Money & the Man’ speelt Tweede Kerstdag op het podium van De Klos te Emmeloord. De zaal gaat 21.30 uur open.

Garage-Bluesduo Money & The Man laat zien hoe muziek ooit bedoeld was; rauw, ongeveinsd, opzwepend, hard en vuig, op je af geslingerd tijdens intense liveshows. Deze twee jonge gasten uit Zwolle verbazen met hun volwassen sound, sterk beinvloed door onvervalste blues, indie and rock ‘n’ roll.

In 2013 besloten schoolvrienden Henk Wesselink en Ymte Koekkoek na een genadeloze jamsessie samen een band te vormen. Niet meer dan een gitaar, zang en drums bleken nodig om een vol, dynamisch totaalgeluid te maken. Debuutdemo ‘Dance’ zag het levenslicht al snel en daarna was Money & The Man klaar om los te breken.

Alsof de duivel ze op de hielen zit, speelde het tweetal in al vele indrukwekkende liveshows. Festivals als de zwarte Cross en het Bevrijdingsfestival, radioshows en optredens (met onder andere The Deaf) bewezen dat Money & The Man hard op de planeet was ingeslagen.