Podiumkunstsubsidie voor zestien culturele instellingen

EMMELOORD - In 2018 ontvangen zestien culturele instellingen in de provincie Flevoland subsidie voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen. In totaal wordt er door de provincie Flevoland voor 2018 een bedrag van €523.704 aan podiumkunstsubsidies verstrekt.

Op basis van de Cultuurnota ‘Typisch Flevoland, net even anders 2017-2020’ en de bijbehorende nadere regels ‘Projecten Podiumkunst 2018’, wordt er voor de podiumkunsten gewerkt met jaarlijkse subsidies.

Instellingen

Voor 2018 zijn deze toegekend aan: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, Festival Twee Turven Hoog, Internationaal Zomerfestival Travelling in Baroque, Sunsation, Who’s Next – International Chamber Music Competition, Apollo Ensemble, Toneelgroep Jan Vos, Corrosia, Wereldfestival, Klankkaatser, Almere Havenfestival, NOPPOP, WIJ-Landfestival en Uitgast. Michiel Rijsberman, Gedeputeerde Kunst en Cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten. ''Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Ook in 2018 kunnen de liefhebbers van de podiumkunst weer genieten van al dat moois dat hier in Flevoland ten tonele wordt gebracht.''