Wie van de drie wint de Lelyprijs 2018?

EMMELOORD - De heer William Vercraye uit Emmeloord, de vrijwilligers van museum Nagele en boswachter Harco Bergman van het Kuinderbos zijn door het Prins Bernhard Cultuurfonds genomineerd voor de Lelyprijs 2018.

Deze onderscheiding is bedoeld voor mensen of groepen die zich gedurende langere tijd vrijwillig hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur.

Lelyprijs

De Lelyprijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500, te besteden aan cultuur of natuur. Verder krijgt de winnaar een fraai kunstwerk van Siemen Bolhuis. Uit de aanmeldingen zijn zeven genomineerden geselecteerd, waarvan na een eerste interne ronde drie kandidaten overbleven.

Winnaar

Een commissie van Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland bepaalt wie de winnende kandidaat van de Lelyprijs 2018 wordt. Deze winnaar ontvangt de Lelyprijs op 8 maart 2018 uit handen van Leen Verbeek, de commissaris van de Koning en tevens voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds. De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. Dit jaar gaat de prijs naar een kandidaat uit de Noordoostpolder, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur.