Meneer Stienstra (98) geniet van kerstmiddag in Kraggenburg

Kraggenburg - Met het kerstlied ‘wij komen tezamen’, gezongen door het gelegenheidsensemble onder leiding van Wim van Pelt werd de kerstmiddag voor leden van de Zonnebloem, de JVV (Jeugd Van Vroeger) en mensen die wat extra aandacht nodig hebben uit Kraggenburg sfeervol geopend.

Bezoekers genoten van het samen zingen en het kerstverhaal, verteld door Piet Koster. Het kerstverhaal gaat over eenzaamheid, een gepensioneerde onderwijzeres die haar contacten kwijt raakt. Om contacten te behouden, moet jezelf actief zijn en blijven, is de boodschap van het verhaal. Met de onderwijzeres komt het allemaal weer goed, waardoor het verhaal met een mooie kerstgedachte afsluit.

Samen

De 98-jarige meneer Stienstra geniet zichtbaar, van het kerstverhaal en de gezelligheid aan tafel. 'Ik heb het naar m’n zin', vertelt hij. Hij is de oudste aanwezige. 'Mijn zoon heeft me gebracht. Daarvoor waren we nog naar Emmeloord geweest, naar de oorspecialist. En dat is opgeknapt! Ook al zit ik nu met m’n rug naar Piet en de microfoon toe kan ik toch alles goed verstaan.' Gelijk gaat z’n buurvrouw erop in: 'We willen je stoel wel draaien hoor', zegt ze. Maar dat is niet nodig. Truida van Maar zit aan de andere kant van de tafel. 'Samen vieren, dat is toch geweldig, dat dat hier kan! Het was een pracht kerstverhaal en mooie muziek.'