Koffiehuis als taalhulp nieuw in Vollenhove

VOLLENHOVE - In de Kringloopwinkel in Vollenhove wordt vrijdagochtend 22 december van 10.00 tot 12.00 uur voor het eerst een Koffiehuis gehouden.

Het is een inititief van de Kringloopwinkel in samenwerking met Taalpunt Steenwijkerland en betreft een inloopochtend voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of spreken. Mensen, die behoefte hebben aan taalondersteuning of ondersteuning (willen) geven zijn welkom aan de Weg van Rollecate 11. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen zij vrijblijvend ervaringen uitwisselen met lotgenoten, vragen stellen aan taalcoaches of gewoon even gezellig een praatje maken.

Een Taalcoach is een vrijwilliger die iemand helpt met de Nederlandse taal, hij/zij is getraind om te ondersteunen. Samen gaan ze aan de slag om de gestelde taaldoelen te bereiken. Lijkt het u leuk om taalcoach te worden, dan bent u van harte uitgenodigd om 22 december langs te komen. Taalpunt Steenwijkerland en de Stichting Kringloopwinkels Steenwijkerland werken samen met andere organisaties zoals Vluchtelingenwerk en de Bibliotheek. Organisaties en stichtingen die ook geïnteresseerd zijn om aan te sluiten in dit netwerk kunnen langskomen of contact opnemen met Taalpunt@bibliotheekkopvanoverijssel.nl of info@kringloopwinkelvollenhove.nl