Zandtovenaar trekt duizenden toeschouwers

Emmeloord -  De artiesten Noortje Herlaar, Jeroen van der Boom en Tommie Christiaan schitterden donderdagavond op De Deel in Emmeloord. Het evenement Kerst met de Zandtovenaar trok volgens de organisatie zevenduizend toeschouwers. 

Zandkunstenaar Gert van der Vijver bracht het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Noortje Herlaar en Jeroen van der Boom vertolkten de rollen van Maria en Jozef. Tommie Christiaan kroop in de huid van de slechte koning Herodes, terwijl radiopresentator Frits Spits dit jaar het kerstverhaal vertelde. KRO-NCRV zendt het programma met de kerstdagen uit op NPO Zapp en NPO 1.

Jaarlijkse traditie

Het evenement Kerst met de Zandtovenaar is een jaarlijkse traditie geworden. De steden Gouda, Alkmaar, Roermond, Apeldoorn en Lelystad gingen Emmeloord voor. Nu was het dus de beurt aan de gemeente Noordoostpolder. Het is dit jaar op de kop af 75 jaar geleden dat de Noordoostpolder is drooggevallen. Kerst met de Zandtovenaar is de grote afsluiter van het jubileumjaar ‘Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog’.